31 Aralık 2013 Salı

29 Aralık 2013 Pazar

Eyvah, tuvaletini nereye yapacak!


Fırfır eve gelince en büyük korktum “tuvaleti nereye yapıcaaaaak?!” sorusu oldu. Hem gözlerinin görmemesi hem de daha önce evde hiç bakmamış olmamın cahilliği beni çok korkuttu. İkinci gün gidip kedi kumu aldım ve küçük bir koliye döküp odanın köşesine yerleştirdim. Bulduğumda 2,5 aylık olmasına rağmen beslenemediği için çok küçük kalmıştı. Bu yüzden kumu koyduğum kolinin tek bir kenarını kestim içine rahat girebilsin diye.

O küçük patilerinden tutup kuma dokunmasını sağladım ve tataaaaaam. Tuvaletini hemen kuma yapmaya başladı. Fırfır’ın kuma bu kadar kolay alışmasına ve yerini kolayca öğrenmesine inanamadım! Tabii göremeyen bir kedi için en önemlisi eşyaların yerinin kesinlikle değiştirilmemesi. Buna dikkat ettiğinizde evi sizden daha iyi tanıdığını göreceksiniz.

27 Aralık 2013 Cuma

Nasıl girdi hayatıma bu kedi?


Bu tarihi hiç unutmuyorum: 1 Haziran 2011. Annemin canım kenarına koyduğu örtü aşağıya düştü, inip almak da bana. Depoların bulunduğu yere düşen örtüyü alırken birkaç yavru kedi gördüm. Süt, yemek ve su getirmek için eve çıktım. Aşağı inip getirdiklerimi bırakırken yavruların hepsi kaçtı ama bir tanesi durmuş öylece korkuyla bekliyordu. Yüzüne baktığında anlamadım neden kaçmadığını, gözleri yoktu çünkü. Önce ne yapacağımı şaşırdım, annem ve o sırada bizde olan arkadaşıma bağırmaya başladım. Bulduğum kağıt çantanın içine koyup veterinere götürdüm. Bir yandan ağlıyor bir yandan da onu nasıl bulduğumu anlatmaya çalışıyordum. Düzelmez dedi kadın, gözlerini enfeksiyondan kaybetmiş dedi. Bu iyi veteriner değil dedim aldım minnoşu başka veterinere, o da aynısını söyledi ama bence ikisi de işinde iyi değildi, o yüzden başka bir veterinere daha gittim. Ondan da aynı cevabı aldım L Ayrıca gözleri görmediği için beslenememiş, zayıf kalmış hatta annesi boğulmaya çalışmıştı.

Dışarı bırakırsam 2 günden fazla yaşayamayacağını bildiğim için aldım minnoşu eve götürdüm annemin tepkisinden korka korka.

Ama nereden bilebilirdim ki bütün aileyi kendine aşık edeceğini…

İşte Fırfır'ın evdeki ilk günü... Evet adı Fırfır, o an yanımda olan arkadaşımdır ismi annesi :)